Ordening met Trello

Enige tijd geleden heb ik een stukje geschreven over het programma Wunderlist. Dat is een programma dat ik gebruik om lijstjes in bij te houden van wat ik moet doen voor mijn projecten. Ik ben fan van lijstjes – of eigenlijk van alles wat dingen ordent. Ik ben namelijk groot fan van ordening.

Ordening is leuk voor mensen die van nature weinig overzicht hebben, maar is ook voor meer gestructureerde mensen soms handig.
Het is echter heel persoonlijk wat je daarvoor gebruikt. Echt waar, laat je niet vertellen dat je iets echt moet gebruiken. Je kunt natuurlijk altijd nieuwe dingen uitproberen, maar het is weinig zinvol om iets te gebruiken wat niet voor jou werkt.

Zo heb ik een tijd een programma gebruikt, Trello, om mijn projecten te ordenen. Dit programma werkte voor mij toch niet zo als ik had gehoopt en ik het is toen snel naar de achtergrond verdwenen. Dat betekend echter niet dat het programma niet werkt.
Bij dezen een korte samenvatting wat het programma kan. Aan mijn lezers laat ik de keuze of het handig voor hen is.

trelloHet programma bestaat niet zozeer uit lijstjes met lijstjes zoals Wunderlist, maar eerder uit ‘borden’ en kaartjes.
Ik had zelf een bord met projecten, waar een lijst met alle projecten stond waar ik mee bezig was, of waar ik juist niet mee bezig was. Verder maakte ik een bord voor elk project waar ik mee bezig was.

De borden zelf waren ook weer ingedeeld in… laat ik het trello(2)even stapels noemen. Ik heb het programma te lang niet gebruikt om me te herinneren wat ze het zelf noemen. Op het plaatje hiernaast kun je zien dat ik een stapel had met taken die ik voor een nieuwe versie nodig had. Aan de rechterkant zie je nog een stukje van een andere stapel en rechts daarvan zaten nog meer stapels.
Vervolgens kun je kaartjes op een stapel leggen, op die kaartjes staan dan de taken die je moet vervullen. Elk van die taken kun je specificeren met afstreepbare subtaken, een beschrijving en een einddatum.

Ikzelf gebruik het programma niet meer. De laatste keer dat ik er echt mee heb gewerkt wat voor Leren Vliegen zo erg uitliep, vandaar dat alle taken op die stapel rood zijn. Ik heb het programma op mijn telefoon laten staan met het idee om het ooit nog eens te gebruiken. Toen ik ruimtegebrek begon te krijgen besloot ik dat het er af ging omdat ik het toch niet meer ging gebruiken.
Waarom niet? Tja, zoals gezegd, iedereen heeft andere dingen die ze prettig vinden. Ik denk dat wat ik niet prettig aan Trello vond was dat het voor mij niet duidelijk was wat waar moest. Welke borden gebruik ik? Hoe deel ik die borden in? Het voelde voor mij niet natuurlijk om die indelingen te maken, het voelde gedwongen.
Maar, zoals gezegd, dat is heel persoonlijk. Als je interesse hebt, probeer het vooral uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.