dag 10: 19991

Mijn schrijfdag begon pas weer in mijn eigen vertrouwde kamertje, met mijn vertrouwde toetsenbord. De treinreis heb ik vooral besteed met lezen – ook een hele nuttige bezigheid voor een schrijver.

Mijn plotblik

Eén van de eerste dingen die ik kon doen vandaag was weer twee plotideeën in mijn plotblik gooien.
Deze heb ik ergens in het weekend bedacht en opgeschreven.

Ik heb voor college iets getypt en toen ik mijn woordcount ging invoeren bleek dat al te zijn gedaan. Blijkbaar is er een verschil in aantal woorden die Scrivener telt binnen mijn PC en binnen kleintje, ik heb dit probleem immers al een keer eerder meegemaakt. Misschien tijd om dat eens na te gaan.
Het ging maar om 150 woorden, dat kan ik makkelijk inhalen. Maar ik wilde wel de oorzaak achterhalen.
Een update van scrivener op kleintje verhielp dit.
Voor mensen die ook scrivener gebruiken, update je versie zodat je niet hetzelfde probleem hebt. die 150 woorden zijn heel vervelend als ze het verschil maken tussen wel of geen 50K.

Vandaag ga ik de wordcount niet halen. Kan ik het halen? Vast wel. Maar de prijs is mijn bedtijd weer op 12 uur leggen, of later. Dat ga ik niet de hele maand volhouden, dus moet ik ervoor kiezen om mijn slaap te nemen. Ik liep weer twee dagen voor, dus dat is helemaal geen probleem. Van het weekend heb ik nog steeds mijn PC tot de beschikking, dus dan kan ik inhaal slagen gaan maken, als me dat morgen niet al lukt
In ieder geval vond ik mijn wordcount te mooi om vandaag nog te verstoren en ben ik dus maar naar bed gegaan.
Welterusten wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.