dag 16: 7080

We zitten ondertussen diep in november, over de helft, en mijn wordcount is… abominabel. Ik heb weinig tijd en energie gehad voor nano dit jaar, mijn interne editor is wakker en mijn voorbereiding is… afwezig.

Het is tijd voor een beslissing. Het tijd om mezelf op de rails te krijgen – maar waar die rails naartoe leiden? Ga ik voor de 50k deze maand? Dan moet ik komende tijd 4000 woorden per dag typen. Of is dat misschien niet haalbaar en moet ik besluiten om mezelf op de studie en een minder intensieve schrijftaak te werpen.
Het is tijd voor een rijtje pro’s en cons.

Waarom zou ik stoppen?
  • Het kost me best tijd om hieraan te werken. Als dat nou tot een verhaal van 50k leidt aan het eind van de maand, dan is het het mogelijk waard. Maar als ik er maar 10k uitsleep, best realistisch op dit tempo, dan is het wat zinloos.
  • Ik kan die schrijftijd ook aan iets anders besteden, zoals Leren Vliegen.
Waarom zou ik doorgaan?
  • Zelfs als ik maar 10k heb aan het eind, ik heb meer dan ik mee begon.
  • Het is goed om mezelf weer in een schrijfflow te krijgen.
  • Ik kan het me toch niet laten gebeuren dat ik het niet haal?
Wat als?

Wat ik zelf altijd wil weten bij het maken van een beslissing is wat er kan gebeuren. De pro’s en cons zijn zeker deel van die vraag, maar ik moet ook eens nadenken over hoe ik ‘de toekomst’ zie. Wat zal er waarschijnlijk gaan gebeuren, wat ga ik doen?
Daar ga ik maar eens over nadenken.

Jullie horen van mij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.