dag 2: 6770

Vandaag ben ik begonnen met 2 dagen in ‘reserve’. Op dag drie ga je volgens de planning door de 5K en dat heb ik gisteren al bereikt. Aangezien ik vandaag nog een aantal andere dingen te doen had was mijn doel voor vandaag: niet mijn voorsprong kwijtraken.

Ik wilde de voorsprong om twee redenen niet kwijtraken.
De eerste was dat ik weet dat ik later in de maand slechte dagen ga hebben, althans zo leert mijn ervaring. Het is dan goed om wat dagen in reserve te hebben, zodat ik achter ga lopen.
de tweede reden is dat mijn doel voor deze maand is dat ik het verhaal afschrijf. Ik weet niet hoeveel woorden ik daarvoor nodig ga hebben, het kunnen er weleens veel meer dan die 50K zijn. Dan kan ik dus niet rustig achterover gaan zitten, want dan red ik het niet meer.

Eén van de dingen die ik moest doen was een kaart tekenen voor mijn broer, maar toen ik er eentje af had ben ik begonnen een cover idee uit te werken, zie plaatje. Het is een hele ruige schets, maar het geeft mij een idee. Misschien dat ik het binnenkort nog wel uitwerk.
Ik vind het altijd wel prettig om tekeningen van mijn verhaal te maken omdat ik dan een beeld krijg van de sfeer.
En ik ben me ervan bewust dat de meeste anderen niet zoveel met mijn schetsen kunnen, maar voor mij is het een belangrijk hulpmiddel.
Ook het maken van het plaatje herinnert me aan wat voor sfeer ik ook alweer probeerde te bereiken. Dat geeft me een basis om weer op door te kunnen schrijven of plotten.

Schrijven kostte me vandaag meer moeite dan gisteren. Misschien heb ik gisteren een deel van mijn schrijfenergie opgebruikt? Wat ik in ieder geval had opgebruikt was het deel van het plot wat ik al goed had uitgewerkt. Dus ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik ging schrijven vandaag. Uiteinderlijk ben ik pas om twee uur begonnen. Ik heb blokken van ca. 200 woorden afgewisseld met lezen en gamen.

Na een tijd besloot ik mee te doen aan een wordwar. Omdat ik mezelf daarmee dwing om te schrijven komt er dan meer uit mijn vingers dan dat ik de hele tijd naar mijn scherm staat totdat ik op magische wijze tekst heb geproduceerd.
Na het eten hoefde ik maar iets van 300 woorden en dat had ik dan ook snel gedaan.

Technisch gezien kan ik vast nog meer typen, maar vandaag moet ik ook weer eens op tijd naar bed. Morgen is weer een nieuwe dag met nieuwe woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.