Ik ga schrijven en neem mee

Mijn schrijftas
Mijn schrijftas

Schrijven doe ik niet altijd thuis achter mijn bureau. Soms schrijf ik elders. Er zijn verschillende redenen om dat te doen. Zo is er de schrijfgroep waar ik heen ga, soms helpt een andere omgeving om mijn gedachten te ordenen en soms heb ik behoefte aan betere koffie dan dat oplosbocht wat ik thuis heb.
Genoeg redenen om even elders te gaan zitten.

Als je van huis gaat dan moet je natuurlijk wel je spullen meenemen, want anders wordt het lastig werken. Wat neem je dan allemaal mee? Wat laat je thuis?
Bij dezen een blogpost over welke schrijfbenodigdheden er allemaal in mijn schrijftas zitten.

IMG_20150728_134530691_HDR

 • IMG_20150728_134620522_HDREr moet in ieder geval iets in om te kunnen schrijven. Dat kan mijn trouwe laptop zijn, Kleintje, of een schrijfblok. Afhankelijk van het project zou ik ook bijvoorbeeld mijn plotboekje kunnen meenemen.
  IMG_20150728_134730921_HDRIk ben nu (uiteraard) met Een laatste dag bezig en heb dus de meest recente uitdraai en een schrijfblok mee. Of ik Kleintje meeneem is dan afhankelijk van wat ik precies doe, tekst toevoegen of tekst invoeren.
  Kleintje heeft een forse batterijtijd, dus tenzij ik echt voor een dag of meer weg ga hoef ik me geen zorgen te maken over kabels. Zo past ze mooi in de schrijftas. (Anders moet ik gewoon mijn rugzak meenemen.)
 • Oh! En pennen natuurlijk. Schrijft ook zo lastig zonder.
 • IMG_20150728_134603490_HDRDaarnaast neem ik meestal ook mijn schrijfselboekje en mijn schetsblokje mee voor het geval dat ik ingevingen krijg. Ik geef toe dat ik die meestal niet gebruik, maar de tas voelt voor mij niet compleet zonder.
 • IMG_20150728_134548626_HDRTot slot is er nog mijn to-do boekje waarin ik een lijst bijhoud van alles waar ik nu mee bezig ben. Tja, ik houd van lijstjes.
 • Wat ik thuis laat? Alles wat niet past.

Welke schrijfbenodigdheden neem jij mee als je gaat schrijven?

2 reacties op “Ik ga schrijven en neem mee

 1. Inderdaad altijd een notitieboekje en een pen, en meestal mijn laptop. Al ga ik niet voor de koffie ergens anders zitten – als je oploskoffie bocht vindt, wat let je om voor een paar euro een filterhouder en gewoon filterkoffie te halen? Of bij de Xenos een percolator? (Of een ‘gewoon’ koffiezetapparaat, maar ik kan me voorstellen dat die mogelijk teveel ruimte inneemt 😉 )

  1. Aanvankelijk omdat ik niet zoveel koffie dronk. Maar ik heb afgelopen maand nu wel zo’n cafetiere gekocht bij de blokker. Eindelijk in staat om echte koffie te zetten. Ik zou nu elders heengaan voor de change of scenery.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.