schrijfselboekje

IMG_20150626_115123624_HDREr is een categorie in mijn lijst die ‘schrijfsel’ heet. In die categorie staan, terwijl ik dit typ, welgeteld twee posts.

Laat ik eens beginnen met uitleggen waar de categorie voor dient. De naam zegt het eigenlijk al een beetje, ‘schrijfsel’, in de categorie vallen korte stukjes die ik hier deel.
Ik ben tenslotte schrijver en zo af en toe is er gewoon een stuk tekst wat een weg naar buiten nodig heeft. Niet elk stuk tekst is geschikt om in een groter geheel in te passen. Te zijner tijd zal er een sub-categorie zijn die ’teasers’ heet, met het doel om wat campagne te voeren voor boeken en andere werken.
Maar weer terug naar het idee om korte stukjes te schrijven.

IMG_20150626_115117575_HDRHet eerste wat je nodig hebt om kleine stukjes te schrijven is iets om ze op te schrijven. Meestal schieten ze me namelijk niet te binnen als ik  bezig ben een blog te typen. Dit soort dingen schieten me te binnen als ik op de fiets zit, wat gewoon onhandig is, of als ik bijvoorbeeld in college zit, ook onhandig, maar dan kun je tenminste schrijven.

Ik weet vrij zeker dat je schrijfsels kunt neerpennen tussen je collegeaantekeningen in. In de kantlijn, gewoon tussen de regels door, misschien dan in ieder geval op een nieuw blaadje. Maar zo werkt mijn hoofd niet. Ik heb een speciaal schrijfselboekje nodig. Dus ik liep laats door een kantoorboekhandel en toen zag ik dit mooie notitieboekje in het ‘deze dingen liggen eigenlijk bij musea’-rek,  mijn boekje wordt doorgaan ook verkocht in het rijksmuseum – zo verteld de achterkant mij.

Het tweede wat je nodig hebt is random inspiratie. Dat zul je gewoon moeten trainen ofzo.

De hoop is nu in ieder geval dat als ik een speciaal boekje heb dat ik het ook ga vullen met schrijfsels. Anders zou het toch zonde zijn.

1 reactie op “schrijfselboekje

  1. Ik schrijf eigenlijk nooit zomaar korte stukjes, bij mij moet alles onderdeel uitmaken van een groter geheel. Wel leuk dat je dit hebt, erg mooi boekje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.