‘blogupdate’

Het lukt me al lange tijd niet meer om elke dag een leuke blogpost te schrijven, waardoor ik vele dagen niets schrijf en andere dagen iets randoms. Ik heb hierom besloten dat het misschien beter is om een ander schema aan te nemen. Mijn huidige schema, wat ik dus niet haal, is om elke dag te posten. In mijn nieuwe schema ben ik van plan om iets te posten op dinsdag en op vrijdag. Ik ga nog wel elke dag aan de slag aan mijn blog, zodat ik die twee dagen daadwerkelijk iets heb om te posten.
Bij speciale gebeurtenissen zal ik uiteraard blogposts schrijven om dat mede te delen.

Ik ga nog een paar dingen veranderen, maar dat is voornamelijk voor mezelf. Ik kom vaak onderwerpen tegen als ik op internet aan het browsen ben of in college zit of… etc. Ik maak dan een notitie in evernote of sla het artikel op in pocket. Heel handig, maar het komt er eigenlijk nooit toe om dat gene wat me geïnspireerd heeft daadwerkelijk een keer tot een blogpost uit te werken.
Ik las laatst iets over het zogenaamde ‘blogschrift’, waar je al je mogelijke onderwerpen in opneemt. Ik zag daar aanvankelijk het nut niet van, gezien ik evernote had. Maar vandaag moest ik er weer aan denken en toen zat het in mijn hoofd. Ik ben soms geïnspireerder als ik op papier schrijf, geen idee waarom. En het scheen dat ik sowieso te veel ongebruikte notitieboekjes had liggen.
Het idee wat ik had is om opmerkingen over blogonderwerpen in evernote te blijven zetten of interessante artikelen in pocket op te nemen. Maar ik werk de ideeën uit in mijn blogschrift. Ik schrijf de (werk)titel op en schrijf een korte samenvatting van wat ik wil vertellen. Misschien kan ik er dingen bij plakken als dat nodig is. We shall see…

Ik heb door mijn nieuwe schema meer gelegenheid om tijd in de blogposts te schrijven en in combinatie met het feit dat ik ideeën al gedeeltelijk uitschrijf voordat ik ze tot posts verwerk zal er hopelijk voor zorgen dat ik weer motivatie krijg. Ik hoop dat dat zich uit in mooie posts.

Een andere verandering waar ik aan werk, en dat is wel belangrijk:
Ik heb enige tijd geleden een domeinnaam gekocht – gehuurd eigenlijk, zo werkt dat nou eenmaal. Het adres is:

www.likaiar.nl
Op dit moment is het enige wat je krijgt als je daar naartoe gaat deze pagina. Ik heb hem gewoon doorverwezen. Ik ga binnenkort bezig om daar een echte site van te maken en waarschijnlijk zal ik ter zijner tijd mijn blog verhuizen. Ik heb echter nog geen idee wat ik op de site ga zetten, dus dat gaat nog wel even duren. (Verder zal ik het duidelijk aankondigen als ik ga verhuizen.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.