Write or Die!

Ik geef toe: dat is een beetje overdreven misschien.
Maar zo heet het programma wat ik vandaag heb gekocht.

Ik heb het hier en daar al terloops gemeld, maar ik heb wat moeite met motivatie de afgelopen maand. Tijdens november is het soort van makkelijk om de 1700 woorden op een dag te doen, ook al kost me dat ook nog weleens moeite van tijd tot tijd.
Er zijn een aantal dingen die hieraan ten grondslag liggen, maar een hele belangrijke reden is dat ik vrij snel afgeleid ben. Of… ik laat me afleiden.
Om de één of andere reden dwalen mijn gedachten af als ik héél even niet weet wat ik moet schrijven. Natuurlijk is het goed om hier en daar na te denken over wat je schrijft, maar in mijn geval zorgt het ervoor dat ik helemaal niets uit mijn handen krijg. Tijd om daar wat aan te doen. Tijd om mezelf te dwingen aan het werk te blijven.
Tijd voor ‘write or die’.

Ik kende dit programmaatje al een tijdje en het zat al een tijd in mijn hoofd om er eens wat mee te doen, om het een keertje te kopen.
Wat het doet?
Je typt je verhaal, en als je dat goed doet krijg je een beloning, als je het slecht doet dan wordt je afgestraft, afhankelijk van de instellingen.
Je kunt kittens over je scherm krijgen, of juist spinnen. En als je het helemaal hardcore instelt dan zal je tekst verdwijnen als je lang genoeg niet typt. (Nee, dat heb ik nog niet aangedurfd.)

Ik heb meteen gebruik gemaakt van mijn nieuwe aankoop en er in een kwartiertje ff 400 woorden uitgetypt. Geen slechte score voor mezelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.