de vlucht

Zoals jullie waarschijnlijk al weten, gezien ik er al vaker over geblogd heb, ben ik bezig met het redigeren van een kort verhaal ‘de vlucht’.

Een korte samenvatting:

De vlucht heb ik oorspronkelijk geschreven voor Fantastels 2013. Ik kwam daar niet al te hoog mee, en ik snapte na herlezen eerder dit jaar ook helemaal waarom.

Ik vond het idee nog steeds leuk en besloot om eens een redigeer-ronde te doen. Ik was benieuwd wat ik er aan zou kunnen verbeteren. Ik heb het verhaal doorgelezen, ik heb de oude juryrapporten doorgelezen… ik heb uiteindelijk wat dingen opgeschreven om te verbeteren. Ik was er echter nog niet aan toe gekomen om daadwerkelijk iets met die verbeteringen te doen.

Tot gisteren.

Ik was bij de schrijfgroep en kwam er al snel achter dat ik was vergeten mijn file af te sluiten op mijn thuis pc. Dat brengt allerlei synchronisatieproblemen met zich mee, dus ik besloot om die file maar niet ook te openen met Kleintje, mijn laptop. Maar ja, wat moet ik dan doen?

Dus ik ben eindelijk begonnen met het herschrijven van de vlucht. Sorry, redigeren… want dat was tenslotte wat de bedoeling was.

Ik was me echter nog steeds niet helemaal bewust van hoe erg het verhaal eraan toe was. Bij de eerste zin ging het al mis. Het liep niet, dus ik schreef een nieuwe zin. En nog een nieuwe, en nog één.

Uiteindelijk heb ik gisteravond 500 woorden aan nieuwe tekst getypt. Ik was dus niets aan het redigeren. Ik was aan het herschrijven – en dat was nou net niet de bedoeling.

Vandaag, in het licht van een nieuwe dag heb ik toch een besluit genomen. Ja, ik denk dat dit verhaal potentie heeft. Ik heb nog niet opgegeven.

Maar ik ga niet de komende tijd besteden aan het herschrijven van dat verhaal. Ik heb een boek af te schrijven en nieuwe ideeën om uit te werken. De Harland Awards komen eraan en in oktober is er weer een nieuwe Fantastels. Dus ‘de Vlucht’ gaat ‘on hold’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.