Doelen voor 2016

IMG_20160107_131711036_HDRWe hebben ondertussen de helft van Januari achter de rug, dat betekent dat het nu toch echt hoog tijd wordt om mijn schrijfdoelen voor dit jaar op te stellen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan aangezien ik niet zo’n goed beeld heb over hoe mijn studie  er het komende halfjaar uitziet en of ik in juli klaar ben. Wat ga ik de tweede helft van 2016 doen? Nog meer stage, een baan? Dit is een jaar met heel veel onzekerheid. Het wordt daardoor erg lastig om er dingen tussen te plannen en om te bepalen waar ik allemaal tijd voor heb.
Daar komt bij dat mijn grootste taak ook een, voor mij, moeilijk in te schatten geheel is. Ik ben al een tijdje begonnen aan het redigeren van Leren Vliegen en dat zal ik dit jaar voortzetten. Het is echter het eerste boek wat ik redigeer en ik kan me zo voorstellen dat het een stuk meer werk is dan een kort verhaal als Een laatste dag.

Dat alles weerhoudt mij er natuurlijk niet van om het te proberen. Mijn planning van vorig jaar heb ik ook niet volgehouden, maar het heeft me wel in enige mate geholpen.
Het eerste wat ik nodig heb is een kalender en ik heb al enige tijd een ontzettend leuke kalender in huis. Het heeft een beetje een ‘crazy cat lady vibe’, maar dat vind ík niet erg. De kalender is ervoor om mijn taken in te plannen zodat ik weet waar ik allemaal tijd voor heb.
Het tweede is een lijst met dingen die ik nog wil/moet doen. Ik heb daar een to do boekje voor en Wunderlist. En het is nogal een lijst. Het boekje is voor prioriteiten en Wunderlist gebruik ik meer voor een totaal overzicht van wat ik kan doen.

Zoals gezegd, dit jaar zal -naar alle waarschijnlijkheid- in het teken staan van het redigeren van Leren Vliegen. Dat zal dan ook het voornaamste zijn wat ik in moet plannen.
Daarnaast wil ik weer korte verhalen schrijven. Ik vond het vorig jaar erg jammer dat ik niet kon meedoen met Fantastels en zou dit jaar graag weer van de partij zijn. Ook heeft uitgeverij Letterrijn weer een thrillerwedstrijd. Het lijkt me leuk om mee te doen, al heb ik veels te weinig thriller gelezen en geschreven om daar echt in te zitten.
Verder vind ik korte verhalen ook gewoon leuk om te schrijven en vind ik het jammer dat ik dat vorig jaar nauwelijks heb gedaan.
Tot slot is er nog mijn Fragmenten project, waar ik vorig jaar op vast liep tijdens Nanowrimo. Ik wil hier graag mee doorgaan, maar zal waarschijnlijk een stukje terug moeten. Is het plot van het tweede boek wel geschikt voor wat ik wil? Of moet ik misschien een andere kant op? Dat maakt het niet makkelijker om daarmee door te gaan.

Ik heb nu mijn werk ingepland tot en met maart, waar ik eindig met een plan van aanpak voor Leren Vliegen. Als ik die plan van aanpak heb kan ik waarschijnlijk voor latere maanden een planning maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.