Fairs en schrijvers

Gisteren op de GFF gekocht.

Het is maandag en het echte leven begint weer. Tijd om mijn blog weer naar het hoofdonderwerp te sturen.
Dat wás gisteravond wel de bedoeling, maar ik was niet super wakker meer.

De relevantie van een fair op mijn schrijven heeft een aantal kanten. Ten eerste wordt ik gelukkig van fairs en als ik gelukkig ben dan schrijf ik beter. Ook kan ik een hoop dingen zien en kopen waar ik inspiratie uit op kan halen (zoals het hoorloge).

Fairs hebben daarnaast nog een veel directer effect op mijn schrijven. Eén van de belangrijkste dingen die je moet doen om je schrijven te verbeteren is lezen. Op die manier kun je leren van anderen. Helaas is het aanbod oorspronkelijk Nederlandstalige fantasy in een reguliere boekhandel heel erg droevig. Fairs zijn een goede gelegenheid om even bij een uitgever langs te stappen en een leuk boek (of twee, of meer) uit te zoeken.
Ook krijg ik een beeld van welke uitgeverijen er op de markt zijn. Ik weet wat voor boeken ze uitgeven en zo kan ik alvast nadenken of mijn boek bij hen past.

In mindere mate kan ik ook alvast gaan netwerken. De uitgevers hebben mijn gezicht al een keer gezien en als ik vaker op fairs kom zullen ze me misschien gaan herkennen. Ik kan uitleggen wat voor manuscript ik zou hebben en waarom ik graag wil dat juist zij het uitgeven.
Natuurlijk moet het manuscript goed genoeg zijn en spelen er nog duizenden andere factoren mee. Maar ik hoop dat als een uitgever meer van mij weet dat het misschien ietsie makkelijker zal worden. Het zal in ieder geval niet schaden.

Ik ga in de eerste plaats naar een uitgeversstand om leuke boeken uit te zoeken. En dat deel is in ieder geval elke keer succesvol! Ik verheug me nu al op het leesplezier en de volgende fair die ik zal bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.