februari -> maart

We hebben er een extra dag op moeten wachten, maar het is dan toch eindelijk maart. Voor mij het moment om eens de balans op te maken van wat ik heb gedaan en wat ik moet doen.

Terugblik op februari:

Voor februari had ik twee taken. Ik wilde de nieuwe tijdlijn af hebben en belangrijke beschrijvingen gedaan hebben.
Die tijdlijn heb ik zo goed als af. Ik zeg ‘zo goed als’ omdat er nog steeds wat gaten inzitten. Van die gaten heb ik echter besloten dat ik die moet opvullen als ik daar ben aanbeland. Dus, ja, de tijdlijn is af.
De belangrijke beschrijvingen heb ik niet aan gewerkt. Dat had ik de afgelopen weken moeten doen, maar zoals jullie hebben kunnen lezen in de weekupdates ben ik de afgelopen weken weinig aan schrijven toegekomen.

Maar ik vraag me ook af of ik op de juiste manier te werk ben gegaan. Als ik beschrijvingen typ bij scenes, waarom zou ik dan niet meteen die scenes aanpassen? Ga ik scenes verschuiven of ga ik alles opnieuw opbouwen? Ik haat redigeren…
Hoe dan ook, als ik niet denk dat wat ik doe nut heeft, dan ben ik ook niet erg gemotiveerd om het te doen.

En de beschrijvingen bij locaties en personen… ik weet zeker dat ik die nodig heb, maar heeft het zin om ze allemaal tegelijkertijd te maken voordat ik ze zelfs maar nodig heb?

Vooruitblik op maart:

Komende maand blijf ik doorwerken aan dit boek. Het is nog lang niet af en er moet nog een hoop aan gebeuren. Maar wat ga ik precies doen komende maand?

Ik ga gewoon beginnen. Ik pak een scene en ik zet het op z’n plek. Ik verander wat er moet veranderen en schrijf er bij wat ik nodig heb. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb hoe alles te werk gaat en moet gaan. Misschien is het belangrijkste wat ik deze maand ga doen wel dat, uitzoeken wat ik moet gaan doen.

Om het toch wat specifieker te maken heb ik gepland om over twee weken, zondag de 13e, hoofdstuk 1 te hebben behandeld en twee weken later, zondag de 27e, hoofdstuk 2 en 3 erbij te hebben gezet. Dus eerst twee weken per hoofdstuk en dan (gemiddeld) een hoofdstuk per week. En dan is het zaak om dat tempo op te voeren want ik heb meer dan 30 hoofdstukken…

Tot slot moet ik in maart vooruitblikken op de rest van het jaar. Mijn jaarplanning voor 2016 houdt namelijk op. Omdat Leren Vliegen nog een grote variabele is dit jaar kon ik nog niet verder kijken. Ik hoop dat als ik na 3 hoofdstukken een beter inzicht heb ik een plan van aanpak kan maken en daarmee de rest van het jaar kan inplannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.