Gothic & Fantasy Fair

Zoals ik al via twitter had beloofd: een uitgebreider verslag van mijn bezoek aan de gothic&fantasy fair in Rijswijk gisteren.
Ik was al vroeg op gisteren, al was dat niet geheel noodzakelijk. Het gaf me mooi de tijd om rustig te douchen en mijn kleding te kiezen.
Ik wilde een middeleeuwse jurk aandoen die ik ooit eens van mijn grootmoeder heb gehad. (Zij had die ooit gemaakt voor een jubileum van de stad Muiden.) Helaas heeft die jurk een zeer diepe hals, wat ik met mijn verkoudheid niet slim vond. In plaats daarvan koos ik voor een rok met een nieuwe top. Ik had daar een lange spijkerjas over aan, die helaas niet warm genoeg was voor de tijd van het jaar, maar dat had ik er een wel een beetje voor over. (Ik had dan wel een dikke sjaal om mijn nek.)
Voor de gelegenheid had ik mijn hoge hakken aan, iets waar ik nu wel een beetje spijt van heb…

Toen ik aankwam bij het beursgebouw moest ik nog even wachten op de rest van de groep die mijn kaartje hadden. Het is wel grappig om aan de kant te gaan staan of zitten en alle mensen die langskomen te bekijken. Mensen in volledig victoriaans kostuum, met of zonder steampunk elementen, mensen verkleed als bekende karakters, enzovoorts. Je kon het zo gek niet bedenken.
Aan de andere kant kwamen er mensen langs die naar de ‘neuzelbeurs’ waren geweest. Het was ook wel amusant om te zien waar die allemaal mee terugkwamen.
Na een tijdje wachten was de rest van het gezelschap inmiddels aangekomen, waarna we ons naar de beurshal van de gff begaven. Het eerste wat je merkt is de geur van wierook en de muziek. Toen ik de donkere ruimte binnenliep voelde ik me weer helemaal thuis.
We hadden onze niet waardevolle spullen ergens bij het podium gedumpt zodat we onze handen vrij hadden en toen stond er ons nog maar één ding te doen: rondlopen en genieten van alles wat de gff te bieden heeft. Er waren wat activiteiten waar ik gisteren geen gebruik van heb gemaakt, maar er waren zoals altijd kraampjes zat om me mee te vermaken.

Ik wist van een paar dingen dat ik het wilde hebben, zoals een wierook beeldje. Ik had de draakjes weleens vaker gezien op fairs en had ergens in het afgelopen half jaar – mogelijkerwijs vlak na de vorige GFF – besloten dat ik er weleens zo één zou willen hebben. Dus toen ik er één zag in een kraam heb ik die dan ook meteen gekocht.
Het is een draakje dat net uit het ei komt. In het ei kun je een wierook conetje neerzetten. Als je die aansteek dan komt de wierook uit de bek en neusgaten van de draak.
Ik heb er uiteraard ook wat pakjes wierook bijgekocht. Het was lastig om te kiezen, want je kon ze nauwelijks ruiken. Er hing teveel wierook in de zaal en rond te kraam.

Voor de rest was het een kwestie van je ogen open houden en bedenken of je iets wil hebben. Zo kwamen we redelijk aan het begin van onze route bij een kraam waar schitterende schilderijen werden verkocht. Die waren voor mij helaas te duur (en ik zou niet eens weten waar ik er één kwijt zou kunnen in mijn kamer). Gelukkig zag ik dat de kraam ook kleine schilderijtjes verkocht die vele malen betaalbaarder waren en die ik daadwerkelijk kwijt kon. Maar aan het begin van de markt begin je niet meteen met geld uitgeven, aangezien dat voor mij een gelimiteerde hoeveelheid is. Ik had een budget opgesteld, iets wat goed is om te doen op zo’n markt. Geloof me, op een goed moment wil je alles wel kopen. Een goeie manier om je geld te beheren is een bedrag opnemen en dan er even niet aan denken dat sommige kramen ook pin toestaan. Persoonlijk gebruik ik een budgetprogramma wat ik op mijn telefoon kan bijhouden.
Uiteindelijk ben ik terug gegaan voor de schilderijtjes, want ik vond ze toch echt héél mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.