Hebban – een Nederlandse boekensite

Volgens mij heb ik al een keer laten vallen dat mijn boekje, dat uitgebracht wordt, ondertussen op Hebban staat.
Maar wat is Hebban dan? Ik kan me voorstellen dat nog niet iedereen dat weet.

Hebban is een Nederlandse communitysite voor boeken, een beetje als Goodreads (voor wie dat wel kent). Bijna alle Nederlandse boeken staan er op, zowel oorspronkelijk als vertaald. Wat er niet op staat kun je laten toevoegen.
Deze boeken kun je dan aan ‘planken’ toevoegen. Je kunt het toevoegen aan ‘ben ik aan het lezen’ of ‘heb ik gelezen’. Ook kun je favorieten opslaan. Ben je niet tevreden met de planken die je hebt? Geen nood, je kunt gemakkelijk een nieuwe plank aanmaken. Zo heb ik zelf de ‘schrijfboeken’-plank, voor alle schrijfboeken die ik heb gelezen.
De boeken die je hebt gelezen kun je tevens voorzien van een waardering en recensie.

Maar er is nog veel meer.
Hebban heeft ook vaste mensen die recensies schrijven en, misschien zelfs nog leuker, artikelen over boeken of evenementen. Er zijn verschillende ‘portals’ waar artikelen over een bepaald genre staan gecentreerd. Eén daarvan is Fantasy, wat ik persoonlijk erg prettig vind. Hier vind je recensies, artikelen, evenementen, giveaways natuurlijk.

Tja, eigenlijk is het lastig om in woorden uit te drukken wat Hebban is. Het is waarschijnlijk het beste om er zelf eens rond te kijken.
Oh, ook niet onbelangrijk: Mijn eigen account vind je hier.

2 reacties op “Hebban – een Nederlandse boekensite

  1. Het jammere van Hebban vind ik, dat het dus erg gericht is op Nederlandse boeken – en die stapels Engelse boeken die ik lees, in het Engels, daarmee kan ik niets op Hebban. Terwijl ik met (de meeste van) mijn Nederlandse boeken wel iets kan op Goodreads, dus dan houd ik het liever op één kanaal van hetzelfde 😉

    1. Ja, dat probleem kom ik ook wel een beetje tegen. Ik lees ook veel Engels.
      In mijn geval gebruik ik Hebban ook om een beetje bij te houden wat er gebeurd in de NL boekenwereld. Uitgevers, andere schrijvers, evenementen etc. En ik houd bij wat ik in het Nederlands lees omdat ik zelf meer NL wil gaan lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.