Hoe win je populariteit?

Tja… hoe gaat dat eigenlijk?

Ik heb jullie verteld over mijn pagina op zeef.com, een soort startpagina voor schrijven en schrijfers. (Voor de volledigheid, nog een keer de link: https://schrijven.zeef.com/nl/likaiar).
Ik heb het toen ook gehad over de ‘Golden Zeef Award’, waar ik aan mee doe. Het grappige is dat ik niet wist dat het bestond, maar toen ik het wist wilde ik meteen ook winnen. Want winnen is leuk.
De pagina’s worden gerankt op een aantal onderdelen, waaronder populariteit. Dat betekend dat ik actief die pagina moet promoten.

Vandaar de vraag.
Ik merk dat als een bericht van mijn Facebook over de pagina gedeeld wordt dat er een piek zit in de hits op de pagina. Dat is logisch: immers mensen zien het en gaan kijken. Misschien vinden ze het interessant en kijken nog even rond, misschien is het niet hun ding en ze haken af. Dat is prima.
Als ik geen bericht deel, dan merk ik direct dat de ‘populariteit’ van de pagina daalt. (Klik vooral op bovenstaande link *wink wink*)

Maar even serieus.
Waarom heb ik het hierover? Is het zo belangrijk om deze zeef award te winnen? Niet echt. Goh, het zou leuk zijn, maar om nou te zeggen dat het me wakker laat liggen…
Waarom ik het hier over heb? Omdat het een belangrijk vraagstuk is hoe ik me op het internet, in de sociale media, wil gedragen. Ik zou kunnen concluderen dat als ik hoger wil scoren in populariteit voor deze wedstrijd – en bij het promoten van een boek – ik constant moet posten over die wedstrijd. Maar of dat nou effectief is of niet, ik heb niet echt veel behoefte om mijn volgers te blijven porren. Dat vind ik onbeleefd, irritant en zal me zeker geen goodwill winnen.

Dus vandaar mijn – tot nu toe onbeantwoorde – vraag:

Hoe win je populariteit?

Ik ben voor deze wedstrijd niet van plan mijn volgers te blijven porren. Maar het is een mooie testronde voor als ik dat boek éénmaal ga promoten.

PS:
In ander nieuws: Vandaag is de uitreiking van Fantastels. Die wil ik wel erg graag winnen.
Wish me luck!

2 reacties op “Hoe win je populariteit?

  1. Herkenbaar. Ik houd ook absoluut niet van ‘spammen’ en doe het daarom ook nooit 🙂 Mijn ervaring is dat het winnen van populariteit, of überhaupt naamsbekendheid, iets is dat tijd kost. Je kringetje van volgers moet groter worden. En dat gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is een kwestie van gewoon blijven bloggen, delen en vooral ook reageren. Op die manier leer je steeds meer mensen kennen en leren mensen jou ook kennen. Dan komt het met die populariteit vanzelf goed!

  2. Goeie vraag, lastig inderdaad. Ik denk dat populariteit winnen toch vooral moet gebeuren door jezelf zijn en proberen daar uniek in te zijn, zodat je opvalt door die authenticiteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.