motivatie!

Vandaag was de eerste dag van het weekend na  dat vorige weekend waarin ik opeens weer motivatie zag voor een verhaal. Een goed moment om te inventariseren wat er gebeurd is met die motivatie.

Een kort verhaal

Maandag moest ik de lange reis van mijn moeder naar mijn eigen thuis volbrengen. Lange uren in de trein lenen zich uitstekend voor typewerk, te hebt niet veel meer te doen dus ga je maar typen.
Soms ga ik ook doelloos uit het raam of naar mijn telefoon staren, maar afgelopen maandag was ik gemotiveerd genoeg om door te typen. Ik heb nu best het idee dat dit verhaal gaat werken. Al vraag ik me af of het voor de Harland Awards zou werken, maar denk dat ik het in ieder geval voor Fantastels kan gebruiken. Ik zie wel, anders wordt het alsnog een novelle.

De tijd voor de HA begint wel te dringen. De deadline is pas op 1 september, maar zoals ik eerder al had aangegeven hoop ik op voldoende tijd voor redigeren. Daar ga ik me volgende maand dus weer druk om maken.

Na maandag heb ik eerlijk gezegd echter vrij weinig aan het verhaal gedaan. Ik heb wat getypt om onze wekelijkse schrijfavond, maar veel ben ik er niet aan toegekomen.

Solliciteren

Hier moet ik even over mijn leven naast het schrijfwerk babbelen.
Ik ben namelijk aan het solliciteren voor een baan als docent. Volgend jaar ga ik mijn 1e graads bevoegdheid halen en ik hoopte (nog steeds trouwens) mijn stage in te vullen met een baan. Dit heeft allerlei voordelen, naast de meest duidelijke, maar daar zal ik niet echt op in gaan hier. (Als je een parttime wiskunde docent zoekt in de regio Leiden mag je me dat uiteraard even laten weten en dan zal ik mijn motivatie helemaal voor je uit de doeken doen.)
Hoe dan ook, ik had drie sollicitatie deze week, waarvan twee in Den Haag wat best veel reistijd kostte. Tel daarbij op dat ik daar om heen fors nerveus was én mijn scriptie prioriteit heeft boven mijn schrijfwerk en dan komt er niet veel van dat voornoemde schrijfwerk terecht. Dit was gelukkig echter geen motivatie kwestie.

Dat aspect van mijn leven is bijna over. Ik wacht nog één reactie af van een school en anders ga ik in op de stageplek die het ICLON -het deel van de uni wat je opleidt tot docent- voor me bedacht heeft. Ik wil die plek namelijk ook wel graag. Dus linksom of rechtsom hoop ik er eind komende week helemaal vanaf te zijn.

Redigeren

Om terug te komen op mijn leven als schrijver, ik heb nog wel wat gedaan deze week.
Tijdens het wachten op telefoontjes ben ik namelijk gaan redigeren.

Welk verhaal dan? Zeg ik lekker nog even niet.
Maar, Likaiar, er staat helemaal geen redigeerwerk op je maandplanning. Dat klopt. Die planning is al weer wat verouderd. Maar als je goed kijkt, zie je dat er nog een mysterieuze taak op staat. Misschien dat het daar mee te maken heeft? 😉

Het is eigenlijk best vreemd hoe goed ik redigeer als ik zo nerveus ben dat ik bijna van mijn stoel afval. Ik denk toch dat ik het als ontspannend heb ervaren, ook al is dat niet hoe mijn voorgaande redigeer ervaringen verliepen.
Hier zal ik jullie later meer over vertellen. Stay Tuned.

Rust

Ik heb dit weekend een rustweekend. Ik heb wat opruim en schoonmaakwerk, maar in principe hoef ik niets te doen.

Ik wil schrijven. Ik ben best hyped en gemotiveerd nu!
Ik heb een verhaal om af te maken, een verhaal om te redigeren en twee verhalen in de pijplijn. Genoeg te doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.