Nanowrimo 2016, ik ben rebels

Het is eind oktober, wat betekent dat mijn Fantastels verhaal af moet. Zo snel mogelijk! (En het liefst voor maandagavond… want daarna heeft het niet zoveel zin meer.)
Het is eind oktober, ik ben weer een jaar ouder (zo schijnt) en de blaadjes vallen van de bomen.
Het is eind november, dus nanowrimo staat weer voor de deur.

Even kort, voor wie het nog niet weet:
Als je probeert eindelijk dat boek nou eens te schrijven, dan is nanowrimo de tijd om het te doen. Over de hele wereld trachten allerlei schrijvers hun boek te schrijven, of in ieder geval 50k woorden. Samen sta je sterker enzo.
Ik heb er ook ooit eens een langere post over geschreven, voor als je de lange uitleg wilt lezen.

Dus, nanowrimo staat voor de deur. Dus ik ga vanaf dinsdag keihard typen?
Nee, ik ga niet voor de 50k dit jaar. Ik ga ‘rebellen’.

nanowrimo_2016_webbanner_participant

Een nano-rebel is iemand die wel aan nanowrimo meedoet, maar met een eigen doel. Soms is dat heel subtiel, bijvoorbeeld iemand die doorschrijft aan een verhaal wat al bestaat en dan 50k wil toevoegen. Of nano’s die meerdere korte verhalen schrijven in plaats van één groot verhaal.
Soms is het heel fors. Zo zijn er mensen die een comic willen maken tijdens november en er dan voor kiezen om in plaats van 50k te typen een pagina per dag te maken, dus 30 pagina’s. Of iemand wil 30 gerechten in een maand proberen. Iets rebels…

En ik?
Nou,  de mensen die mijn blog al een tijdje volgen die weten dat ik probeer Leren Vliegen eindelijk naar de 2e versie te krijgen. Voor de overigen mensen, nou ja, ik probeer dus een eerder project te redigeren en dat duurt al een tijdje.
Tel daar bovenop dat ik eigenlijk héél weinig tijd heb (want ik ben nieuw in een onderwijsbaan) en dat ik daardoor eigenlijk geen tijd heb om 1700 per dag te typen.
Dus ik heb voor mezelf bedacht dat ik elke dag een halfuurtje ga editten.  Dat is niet té lang, of is makkelijk in het weekend in te halen, en dan komt er tenminste weer schot in de zaak. 15uur zal vast niet voldoende zijn om het werk af te maken, maar ik kom hopelijk weer in de flow.

Wat ga jij doen met nanowrimo?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.