oktober -> december

De tijd brengt ons ondertussen in december, wat betekent dat het tijd word voor een nieuw planningsoverzicht. Ik ben een maandje vergeten, dus doe ik twee terugblikken en één vooruitblik in deze post.

Terugblik oktober

Voor oktober had ik me twee dingen voorgenomen. Ik hield de optie open om nog met Fantastels mee te doen. Halverwege de maand was de kans dat het nog zou lukken dusdanig afgenomen dat ik moest besluiten dat het dit jaar gewoon niet ging lukken.
Als ik nog in de flow terecht zou komen om een verhaal te typen zou ik het nog niet hebben willen opsturen. Of het verhaal was echt goed, en dan had ik niet genoeg tijd gehad om de nodige aandacht erin te stoppen. Of het verhaal was bagger en dat wilde ik mijn reputatie niet aandoen. Dus dat werd hem niet.

Dan maar mezelf volledig op het plotten van Fragmenten II storten. Ook dat ging minder, maar er is wel het een en ander gebeurd. Helaas niet voldoende.

Terugblik november

Dat brengt ons op november. Ik ben half vergeten om een planningsoverzichtje te typen. Half heb ik het gewoon achterwege gelaten. Het was immers duidelijk wat ik ging doen, namelijk aan nanowrimo werken.
Ik wist dat het slecht te doen was, met de stage erbij. Maar proberen kon geen kwaad.
Het mocht niet zo zijn.

Het wás slecht te doen, naast de stagedrukte. De tijd die ik eigenlijk had kunnen schrijven had ik nodig om bij te komen van alle nieuwe indrukken die ik opdeed bij de studie. Ook had ik niet voldoende geplot, waardoor ik snel tegen problemen aanliep.
Toen ik op de helft van november nog geen 10k had getypt wist ik eigenlijk al hoe laat het was. Toen het idee opkwam dat ik beter aan Leren Vliegen kon werken was de beslissing makkelijk gemaakt. Ik heb het Fragmenten-project weer terug in de ijskast gezet en Leren Vliegen weer opgepikt.

Als ik eigenlijk geen tijd heb voor nano heb ik eigenlijk ook niet veel tijd voor Leren Vliegen, maar ik ben wel aan wat werk toegekomen. Ik heb mijn eerste plotboekje doorgelezen en daar opmerkingen van in mijn nieuwe plotboekje gezet. Ook ben ik begonnen met het doorlezen van de eerste versie, het manuscript zoals het er nu ligt. Ook daar ga ik opmerkingen uithalen van dingen waar ik op moet letten en inconsequenties die erin geslopen zijn. Verder ben ik begonnen met een plotlijn van het manuscript om in aan te geven welke delen nog missen en waar ik nog meer werk in ga stoppen.

Vooruitblik op december

Dit ga ik in december voortzetten. Ik ga door met lezen en door met de plotlijn. Als ik daar klaar mee ben – of er even genoeg van krijg – dan ga ik beschrijvingen uitwerken van karakters en locaties, zodat ik die in de tweede versie sneller en natuurlijker kan gebruiken. We zullen zien hoever ik daarmee ga komen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.