over promotie

20150926_145951Mijn boekje is uit, en opnieuw ben ik te te druk om te bloggen. De stage hakt er iets harder in dan ik had gedacht.
Het onderwerp van mijn blog vandaag is promotie, een belangrijk onderdeel in het tot stand komen van elk boek, en de nieuwe planning voor oktober.

Ok, in principe kan een boek tot stand komen zonder promotie (tenzij je crowdfunding doet). Maar voor de verkoop, wat toch belangrijk is als ik wil dat mensen het lezen, is promotie nodig. En daar ben ik de afgelopen weekenden mee bezig geweest.
Dit was een geheel nieuwe ervaring, maar wel een leuke. Je moet opeens wildvreemde mensen aanspreken op een markt en ze ervan overtuigen dat je boek echt geweldig is. (Ja, mijn boek is best geweldig, maar ik ben wellicht wat bevooroordeeld.) Mijn taak werd vergemakkelijkt door  de recensies die gedurende de afgelopen weken binnendruppelden. Voor meer over deze recensies verwijs ik door naar mijn Facebook pagina, waar ik de recensies heb gelinkt. Ik zal binnenkort ook nog wel een overzichtje maken op mijn site.
Het is overigens een geweldig gevoel om uiteindelijk met iemand in gesprek te raken die je enthousiast maakt voor je boekje. Ik hoop dat die mensen er ontzettend van genieten.

Ik heb ontzettend leuke dagen gehad in Arcen op elfia en in Zoetermeer op het Realms of Adventures festival. Ik heb veel mensen aangesproken en kan nu mijn boekje een stuk beter beschrijven. (Het is best gek hoe moeilijk het is om je eigen werk te beschrijven.)

Nu ik een weekend heb gehad om mezelf en mijn studiedingen op een rijtje te zetten heb ik eindelijk ook weer eens tijd om aan een blog te werken. En… dan blijkt het ook opeens dat we al in de volgende maand leven. Het is al oktober. Tijd om de balans weer eens op te maken en een nieuwe planning te maken. Deze post zal dinsdag volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.