social media

Hoe gebruik ik social media?
Ik moet zeggen dat ik nog een beetje zoekende ben.

Toen ik begon met bloggen heb ik al vrij snel met behulp van bloglovin de links naar twitter laten gaan. Handig om mijn schare volgers die ik daar had te wijzen op mijn blogposts. Op zich niet zo’n probleem, want twitter is daar wel een geschikt medium voor.
Toen nam ik een facebook pagina. En ik linkte fb en twitter aan elkaar, en vice versa. Het risico was dat berichten die ik poste heen en weer zouden gaan, met catastrofale gevolgen, maar dat viel gelukkig mee.

Het voordeel was dat al mijn blogposts nu meteen ook op facebook werden gedeeld. Het nadeel… dat al mij blogposts ook op fb werden gedeeld. Ook de blogposts waar ik niet zoveel aandacht aan heb besteed omdat het laat was. Of omdat ik gewoon even niets te vertellen had.
Verder vind ik twitter een sneller medium dan fb. Op twitter kan ik (persoonlijk) makkelijker zeggen dat ik thee ga pakken om te schrijven dan op facebook. Facebook posts moeten wat mij betreft wat meer inhoud hebben.
Deze regeling werkt dus prima voor iemand die veel tijd in alle blogposts stopt én twitter voor meer meaningfull stuff gebruikt. Niet voor mij.
Dus mijn twitter naar facebook link is weg.

Ik moet nu mijn blogposts handmatig delen, maar kan daardoor beter uitzoeken wat ik wel en niet op facebook zet.

Maar goed, hoe ik het gebruik?
Nou, twitter gebruik ik voor random opomerkingen. Facebook voor wat diepere stuff, die wel direct naar twitter wordt gegooid.
Ik gebruik beide media om over mezelf te vertellen, maar ook om mijn blog te promoten. Ik denk dat als ik daadwerkelijk iets ga uitgeven mijn gedrag weer eens drastisch om moet gaan. Dat zien we dan wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.