stand van zaken

Het is ondertussen juli, wat betekent dat we de helft van het jaar achter de rug hebben.
Tijd om eens terug te blikken op dat halve jaar, tijd om eens de stand van zaken op te maken.

Voornemens

Ik heb voor dit jaar een aantal goede voornemens opgesteld om mijn schrijfgedrag en leesgedrag ten positieve te veranderen. Het kwam er – onder andere – op neer dat ik elke dag een half uur wil schrijven én een half uur wil lezen. Beiden zijn tot nu toe eigenlijk jammerlijk mislukt. Ditzelfde geld voor mijn voornemen om mijn eigen deadlines te halen, maar daarover hieronder meer.

Het enige wat ik wel meer doe is Nederlandstalig lezen. Ik koop meer (oorspronkelijk) Nederlandstalige boeken en lees die ook. Nog niet zoveel als zou kunnen, maar ik heb duidelijk vooruitgang geboekt.

Dus, wat ga ik hieraan doen?
Het eerste wat ik me moet afvragen is of de doelen realistisch zijn. Ik denk dat dat halfuur per dag lezen en schrijven op zich wel realistisch is, maar ik moet mezelf misschien wat meer dwingen.
Wat betreft het halen van deadlines: Op zich is het een realistisch doel als ik inderdaad elke dag schrijf, mits de deadlines realistisch zijn.
Welke deadlines ik wanneer stel? Dat ligt dan weer aan mijn doelen voor dit jaar.

Doelen
Terugblik

Dit jaar had ik verder een aantal doelen gesteld, welke op zich heel realistisch waren, maar niet alles ging zoals ik ze had willen zien gaan.
Mijn eerste doel was om Leren Vliegen af te maken eind januari. Ik had gegokt dat het zo’n 60k woorden zou worden, maar ik zat er fors naast. Ja, ik had de 60k af voor februari, nee, het verhaal was verre van af. Uiteindelijk heb ik het verhaal eind mei afgemaakt met een totaal aantal woorden dat eerder tegen de 80k aanzat dan de 60k die ik verwacht had. Shows what I know…

Een ander project waar ik aan wilde werken wat het verwerken van ‘de vlucht’, een kort verhaal wat ik voor Fantastels ’13 had geschreven. Ik vond dat het verhaal nog wel potentie had – nog steeds overigens – maar er zat veel meer werk in dan gedacht en dat heb ik dus uitgesteld tot een nader te bepalen tijdstip.

Verder ben ik eigenlijk in een schrijfdip terecht gekomen aan het begin van dit jaar. Ik ben drie korte verhalen begonnen, allemaal liggen nu nog onafgemaakt op een fictieve stapel.

Het laatste wat er nog op de lijst stond was Fragmenten 2, maar die staat voor november, wat nog niet geweest is.

Vooruitblik

Tijd om me af te vragen welke doelen nog haalbaar zijn en welke nieuwe doelen ik ondertussen heb.

Laat ik met dat laatste beginnen.
In 2014 deed ik mee met Fantastels en dat verhaal is uiteindelijk 8e geworden. Het gaat – in geredigeerde vorm – uitgegeven worden door uitgeverij Quasis, als onderdeel van de splinters-reeks.
Dit geeft mij een aantal harde deadlines voor dit verhaal en daarmee ook een nieuw doel.

De twee andere verhalen blijft nog steeds een doel, één voor de Harland Awards, één voor Fantastels. De haalbaarheid is echter wat twijfelachtig. De HA is in twee maanden, waarin ik het druk ga hebben met ‘Een laatste dag’. Fantastels wil ik wel echt graag weer doen.

Tenslotte mijn twee grote projecten.
Leren Vliegen wilde ik dit jaar al redigeren, of in ieder geval daar een goed begin mee maken. Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid niet meer lukken en ik schuif dat door naar volgend jaar januari.
Fragmenten ga ik de komende maanden plotten en in november hoop ik daar de (eerste) 50k woorden voor op (digitaal) papier te zetten.

Genoeg te doen dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.