Tag: Life improvement

Ik zie zo af en toe tags  voorbij komen op blogs die ik lees. Een vragenlijst over een bepaald onderwerp die de blogger dan kan invullen. Op zich vind ik het wel een leuk gegeven, maar ik heb er nog nooit iets mee gedaan. Tot nu.
Deze tag kwam ik tegen via de blog van Eline Stiekema en het komt oorspronkelijk van streets ahead. Als je hem zelf wilt invullen, vergeet dan niet naar streets ahead door te verwijzen!

Here goes:

 1. Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?
  Ik heb twee dromen die wedijveren om de grootste te zijn.
  De eerste is waarschijnlijk wel duidelijk. Ik wil een schrijver zijn die mensen kennen. Ik ben ondertussen een uitgegeven schrijver, wat eigenlijk al een droom op zichzelf is. Ik wil hierop voortbouwen. Ik wil een echt boek op mijn naam hebben staan. (Je weet wel, iets van meer dan 40pagina’s.) Het zou helemaal mooi zijn als dit boek vervolgens (redelijk) populair wordt en men mij als schrijver gaat kennen. De droom om beroemd schrijver te worden is wellicht wat cliché en eigenlijk best plat. Maar dat neemt niet weg dat het me super gaaf lijkt om te zijn.
  De tweede droom is iets wat ook al tussen de regels door te lezen valt. Ik wil docent worden. Ik wil een goede docent worden die goed met leerlingen overweg kan. Ook dit klinkt cliché, maar het is wel heel belangrijk voor mij. Ik vind het belangrijk dat leerlingen mij vertrouwen zodat ik hun de gelegenheid kan geven om mij te laten helpen met problemen.
  Twee dromen, elk even belangrijk voor mij. Ik zal echter, met het oog op het onderwerp van mijn blog, me in deze post focussen op mijn droom om  beroemd schrijver te worden.
 2. Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?
  Er is maar één manier. Ik moet dat boek afmaken. Dat is wellicht geen garantie om die beroemde schrijver te worden, maar is zeer zeker wel een vereiste. Ja, je bent ook schrijver als je werkt aan je eerste boek (in mijn geval tweede), maar zolang je niet de markt opgaat is er niemand die je kent. Dat boek moet dan zo goed mogelijk zijn om indruk te maken. Maar nogmaals, dan moet het wel af.
  Ondertussen ben ik aan het netwerken om mijn naam onder de mensen te krijgen. (Dit is trouwens best stof voor een blogpost op zich.)
 3. Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?
  Afstuderen. Dan heb ik opeens zoveel… ruimte over voor andere dingen. Dingen zoals schrijven. (Het is nog maar de vraag of dat zo is, want dan moet ik op zoek naar werk en mijn draai vinden op mijn nieuwe werk.)
  Maar wat wil ik dit jaar bereiken wat betreft mijn schrijfwerk? Dat is eigenlijk een hele goede vraag. Het antwoord moet ik jullie echter schuldig blijven, ik weet het namelijk niet. Het zou mooi zijn als ik deze redactieronde voor Leren Vliegen achter de rug heb, maar ik heb nog geen idee hoelang dat kan duren. Mijn jaardoelen zijn daarom nog vrij vaag.
  Ik zou ook nog wel één of twee korte verhalen willen schrijven. Daar is vorig jaar dus helemaal niets van gekomen en dat vind ik jammer.
 4. Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?
  Doe het. Denk er niet te lang over na. Schrijf op wat je wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt en doe het! Je kunt het voor jezelf in een planning om een stok achter de deur te hebben, maar je moet het gewoon doen.
  Als dat niet werkt, dan moet je goed nadenken over wat je tegen houdt.
 5. Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?
  een to-do boekjeNog zo’n goede vraag. Ik kan deze beantwoorden, maar het antwoord veranderd minstens eens in de zes maanden, want mijn hoofd weigert te werken met een vaste planningsmethode…
  Omdat mijn hoofddoel dit jaar is om een keer klaar te zijn met mijn studie is mijn planning gefocust rond studietaken. Ik heb twee (of drie) dingen naast elkaar lopen. Ik heb een schriftje waarin ik per week opschrijf wat ik moet/ wil doen. Daarnaast heb ik een papieren agenda waarin al mijn afspraken en deadlines staan zodat ik daarnaast kan opschrijven wanneer ik wat wil doen.
  Oja, ik zei ‘of drie’. Ik heb namelijk nog een aparte to do lijst voor mijn schrijfwerk. Daarnaast gebruik ik Wunderlist om mijn to do’s nog uitgebreider in bij te houden. Anders raakt dat boekje te vol en dan zie ik door de bomen het bos niet meer.
 6. Hoe ga je te werk in een super drukke periode?
  Uh… crash and burn….
  Laten we het erop houden dat ik niet zo goed met stress ben…
 7. Wat is jouw #1 planning tip?
  Houdt het haalbaar en wees niet bang om het weer om te gooien. Het heeft weinig zin om halverwege compleet gedemotiveerd te raken omdat je planning niet realistisch is. Haal rustig adem en bekijk het opnieuw.
  Een andere tip is dat geen één manier dé manier is. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Dus probeer wat manieren uit voordat je jezelf op een manier vastbijt.
 8. Wat is jouw ochtendritueel?
  Ervan uitgaande dat ik niet om zeven uur op de fiets moet zitten op weg naar stage heb ik een vrij lang ochtendritueel. Ik sta op en ga eerst wat serie kijken of een spel spelen. Ergens ontbijt ik en als om kwart voor negen een wekker gaat ga ik mijn spullen pakken voor de dag. Ik ben hier nog een beetje zoekende naar wat werkt. Want dit werkt namelijk niet altijd even goed.
 9. Waarvan krijg je energie? Waarom?
  Thee, even rustig in een hoekje met een boek. Mijn hoofd heeft dan even rust van alles en kan weer opwinden.
 10. Wat doe je in het geval van een mental breakdown?
  Diep ademhalen en plannen. Ik word rustig van plannen. Ook neem ik er soms even een dagje tussenuit.
 11. Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?
  Moeilijk te zeggen. Inspiratie komt bij mij uit alles.
 12. Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?
  Ik vrees dat mijn antwoord hier niet veel anders op gaat zijn dan die over het boek.
 13. Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?
  Idem…

3 reacties op “Tag: Life improvement

 1. Leuk dat jij de tag ook hebt ingevuld! En inderdaad, het afmaken van een boek is een vrij simpel maar doeltreffend eerste doel als je een bekend schrijver wilt worden. Zet ‘m op! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.