Terugblik op 2015

IMG_20150401_171851158_HDR2015 was, vanuit mij als schrijver gezien, een interessant jaar, een beetje vreemd misschien. Er is een hoop gebeurd in mijn schrijversleven, dingen die ik niet verwachte. Als ik terugkijk op wat ik gepland had voor dit jaar dan is mijn jaar heel anders verlopen dan ik had verwacht. Tijd om eens een blik te werpen op dit jaar, een terugblik op 2015.

Ik had me een aantal dingen voorgenomen. Zo wilde ik aan drie verhalen werken. Ik wilde aan de vlucht werken, een oud verhaal wat ik ingestuurd had voor Fantastels ’13. Het bleek echter dat dit verhaal zoveel meer werk nodig had dan ik dacht dat ik het tot nader orde heb uitgesteld. Het zou zomaar kunnen, nu ik eraan terugdenk, dat ik dat verhaal maar moet laten gaan. Dat is bij sommige verhalen sowieso een interessante vraag.
Verder wilde ik ook verhalen schrijven voor de Paul Harland Prijs, wat nu de Harland Awards heet, en Fantastels. Voor beide had ik geen tijd of verhaal. Een beetje van beide vermoed ik zo.

Ik zou aan drie verhalen werken, en geen van die drie heb ik afgemaakt. Geen van die drie is uiteindelijk geworden wat ik dacht dat het zou worden.
En er was nog een vierde verhaal. Het verhaal wat ik voor Fantastels ’14 had ingestuurd stond niet op mijn to do list. Waarschijnlijk, als alles was gegaan zoals ik verwacht had, was dat verhaal wel weer op de lijst gekomen, maar de vraag was wanneer. Maar, het jaar liep anders dan verwacht.  Toen mij werd gevraagd of ik dat verhaal wilde laten uitgeven als Splinter, zei ik uiteraard ‘Ja’. Dat had ik ook gedaan als mijn planning nog overeind stond. Dus ik heb uiteindelijk wel aan een kort verhaal gewerkt, zodat in september mijn korte verhaal Een laatste dag uitkwam. Het boek is nu overal te koop. Dat was niet wat ik verwachtte een jaar geleden. Ja, natuurlijk werkte ik toe naar uitgegeven worden, maar dat het zo snel zou gebeuren… dat had ik niet eens durven dromen.

Ik heb me ook bezig gehouden met langere projecten. Ik ben er niet toegekomen om het tweede deel van mijn Fragmenten serie te schrijven. Het idee wat ik daarvoor had was nog te onderontwikkelt om er in november 50k woorden over te schrijven. Tel daarbij op dat ik best druk met mijn studie ben en dus ook niet de tijd had om dat idee veel verder te ontwikkelen… dat staat weer in de ijskast.
Mijn andere langere project, Leren Vliegen, ging een stuk beter. Ik had de 60k bereikt op de datum dat ik dat wilde, maar het verhaal was nog niet af. Na nog een paar maanden, waarin ik overigens iets minder schreef, schreef ik het uiteindelijk af. Misschien dat dit één van de redenen is geweest waardoor ik minder aan de korte verhalen heb gewerkt, ik deed langer over Leren Vliegen dan gepland. Zo zij het, een planning hoeft niet in steen gehouwen te zijn.

Dat gezegd hebbende wordt het tijd om eens na te denken over mijn planning voor 2016. Ik heb alvast een leuke kalender gekocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.