Voornemens 2016

Januari, een traditioneel moment om eens de balans op te maken en te bepalen wat er het komende jaar echt beter moet. Tijd om goede voornemens te maken.

Ik heb dit vorig vorig jaar ook gedaan en heb daar zelfs op terug gekeken halverwege. Mijn voornemens van vorig jaar waren simpel, maar bleken toch niet helemaal haalbaar. Het is voor mij soms gewoon niet mogelijk om een halfuur per dag te lezen en nog eens een halfuur te schrijven. Soms is mijn energie gewoon op. Ik wil wel proberen er elke dag wat aan te doen, maar of het gaat lukken… mijn voornemen is om het te blijven proberen.

Een veel belangrijker voornemen is om beter voor mezelf te zorgen. Ik moet eerder doorhebben dat ik te ver ga, zodat ik dan de rust kan nemen die ik nodig heb om weer aan de slag te kunnen. Ik schrijf graag en vind het erg naar dat ik er steeds maar niet aan toe kom.

Een ander voornemen was vorig jaar om meer Nederlandse boeken te lezen. Dit is me wel gelukt, maar als je eerst geen Nederlands leest en dan een paar boeken is dat al vooruitgang. Dit jaar wil ik 20 Nederlandse boeken lezen, wat ik netjes kan bijhouden met de Hebban Reading Challenge. (Voor wie niet weet wat Hebban is, daar heb ik al eens een post gewijd.)

Tot slot wil ik eigenlijk mijn blog gaan opruimen. Ik vind dat er teveel categorieën zijn, waardoor het onoverzichtelijk word. Sommige categorieën zullen tot tags verworden, sommige tags zullen dan verdwijnen. Dit wordt een vrij langdurig project, want het is al een zooitje, maar ik wil dit jaar beetje bij beetje orde aanbrengen in dat zooitje.
Ik kan dan ook weer eens alle blogposts doorkijken. Dan weet ik ook weer wat ik tot nu heb gedaan.

Dus, even op een rijtje. Ik wil dit jaar

  • Blijven lezen en schrijven.
  • Beter voor mezelf zorgen en meer rust nemen.
  • Nog meer Nederlandse boeken lezen.
  • Mijn blog opruimen.

Wish me luck!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.