Wattpad, wat doe ík er mee?

Een tijdje terug heb ik een account genomen op een site die Wattpad heet. Het is een site waar je verhalen van jezelf op kunt posten en van anderen kunt lezen.
Als schrijver vind ik de site uiteraard interessant, interessant genoeg om in ieder geval mijn naam te registeren. Ik had hier toentertijd al een blogpost over getypt. Ik heb me toen afgevraagd wat ik er mee ga doen, of het voor mijn doel eigenlijk wel geschikt is.

Er kwam van het weekend een idee bij me op. Soms heb ik zin om super korte verhalen te typen, denk aan een pagina of… 2? 4? — Denk aan een woord of duizend. Verhalen die eigenlijk te kort zijn om voor wedstrijden of publicatie te overwegen. (Ja, ik weet het, voor alles bestaat een uitzondering, maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.)
Ik kan Wattpad dan prima gebruiken om die verhalen op te verzamelen.
De andere optie is uiteraard om ze hier op mijn blog tentoon te stellen, maar dan verdwijnen ze al snel in de massa. Ik heb dan het idee dat een site als Wattpad beter werkt om die verhalen te ordenen, of in ieder geval bij elkaar te houden.

Ok, dat klinkt voor mij best als een goed idee. Of het een geweldig idee is, is nog maar even de vraag – laat ik geen impulsbeslissingen maken.
Hier is de vraag waar ik echt mee zit op dit moment:
Wat doe ik met verhalen die ik leuk vind, maar niet leuk genoeg om veel meer aandacht aan te besteden?

Stel. Ik heb een idee dat ik wil uitwerken. Dat doe ik en maak er een verhaaltje van. Na een dag of wat kijk ik er nog een keer naar. Kan ik het dan al online zetten? Mijn verhalen zijn een visitekaartje voor mijn schrijfwerk. Wat gratis te lezen valt is een voorbeeld van wat ik nog meer schrijf.
Dan moet het eigenlijk wel echt goed zijn! Ik moet laten zien dat mijn uiteindelijke grote projecten het geld waard zijn.
Wat zijn de ‘regels’ waar ik me aan moet houden?
Ik zal het eens op een wakker moment in overweging nemen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.