weekupdate #1

Mijn blog over goede voornemens zal, naar alle verwachting, komende week online komen. Eén van de voornemens is dat ik weer meer wil gaan bloggen en mijn blog weer terug probeer te brengen naar het ‘dagboek van een schrijver’ concept waar ik ooit mee begonnen ben. Nee, ik ga niet elke dag een post online zetten. Daar heb ik sowieso geen tijd voor, maar ik vind het ook niet wenselijk om vele dagen een nietszeggende post te hebben over hoe ik die dag niet aan schrijven ben toegekomen, want… vul hier maar iets in. Toen ik op een aantal andere blogs weekupdates vond, leek het me wel leuk om dat ook eens te proberen. Zo hoef ik niet elke dag iets te posten terwijl ik toch wat van mijn leven kan laten doorschemeren.
Ik moet eerlijk gezegd een beetje toegeven dat dit een last minute idee is, maar het bevalt me wel.

Here goes…

Ik heb niet veel aan schrijven gedaan deze week. Oud en Nieuw heeft, zoals elk jaar, mijn bioritme flink naar z’n spreekwoordelijke grootje geholpen waardoor ik moe ben geweest. Verder moest ik afgelopen week weer naar stage en moest ik hard aan een opdracht werken. Mijn studie gaat op dit moment gepaard met een hoop onzekerheid, wat me ook meer energie kost dan ik zou willen.

Mijn voornaamste schrijven heb ik gedaan op woensdagavond, op onze gebruikelijke schrijfgroep.
Ik mocht toen weer eens een boekje van mezelf signeren, wat toch een vreemd gevoel blijft. Ook kreeg ik de eerste splinter van dit jaar. (Splinters zijn een serie korte verhalen van uitgeverij Quasis, waar mijn boekje vorig jaar bij uitgekomen is.) Ik heb een abonnement genomen omdat ik meer Nederlands fantasy schrijvers wil leren kennen.

Bv_nwrsIIAA-aW7.jpg largeIk heb dus behalve woensdag niet veel aan schrijven gedaan, waardoor ik uiteindelijk maar één a twee hoofdstukken van mijn manuscript heb doorgelezen.
Ik lees mijn manuscript door met behulp van mijn e-reader. Ik heb mijn boek tot epub weten te  fabriceren en daardoor kan ik mijn manuscript lekker makkelijk doorlezen. De andere opties zijn direct van scherm, wat mijn ogen niet leuk vinden, of eerst alles printen en dat pak papier meezeulen. Ik ga voor de e-reader optie.
Als ik eenmaal in de fase kom waarin ik moet gaan schaven per zin, dan wil ik het misschien nog weleens printen.
Bijkomend voordeel van een e-reader gebruiken is dat als je ff geen zin heb je er gewoon je leesboek bij pakt. Of is dat eigenlijk een nadeel?

Blogposts deze week:

2 reacties op “weekupdate #1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.