weekupdate #12

Het is week 12 geweest. Zonder dat ik er echt bij stil heb gestaan zitten we nu al in de tientallen, wat betreft weeknummers. We hebben de laatste volle week van maart achter de rug en we hebben al een derde van het jaar gehad. Dat gaat allemaal iets sneller dan verwacht, maar dat gaat vaker zo.

Afgelopen week is de week dat Bloglovin besloot zijn hele feedsysteem stuk te maken. Ik moet daar even over ranten, dus voel je vrij om door te skippen naar de volgende alinea. Je mist niet iets belangrijks.
Dus, Bloglovin… Voor wie het nog niet weet, Bloglovin is een site die met behulp van RSS feeds van een blog het mogelijk maakt om je favoriete blogs te volgen. Als je zelf een blog hebt, kun je die claimen en de statistieken ervan bijhouden. Als je op een post klikt dan krijg je dat in je scherm met een balk waarin al je ongelezen blogs staan, die je dan ook in één keer door kunt lezen. Klinkt allemaal prima. Echter…
Als je een blog van iemand volgt, en je let niet goed op, dan volg je de persoon erachter ook als de blog in kwestie ‘geclaimed’ is. Je had, tot voor kort, dan een apart tabje met alles wat je gevolgde personen doen. Daar keek ik weleens in, want ik vind het best interessant om te weten wat de mensen die ik volg doen op bloggebied. Zo ontdek je nog weleens nieuwe dingen. Meestal liet ik die echter links liggen. Maar dit ging nog allemaal goed. Totdat…
Bloglovin heeft dus besloten dat het zien van wat mensen doen meer prominent aanwezig dient te zijn en heeft zijn feedstructuur aangepast. Je hebt nu een soort ‘main feed’ waarin alles, echt alles, staat. Je kunt er dan voor kiezen om je volgfeed te bekijken, waarin alleen dingen van mensen staan, of je blogfeed, waarin al je blogs staan. Klinkt nog allemaal redelijk, ik kan me gewoon beperken tot mijn blogfeed. Niet dus…
Ten eerste snapt BL het verschil niet tussen je mainfeed en je blogfeed. Als ik op de main klik dan wordt ik doorverwezen naar mijn blogfeed. Als ik een blog aanklink dan kan ik die blog lezen, maar in die mooie makkelijke balk erboven staat alsnog alles wat de door mijn gevolgde mensjes hebben gedaan. Ok, ik ga, al een tikkeltje chagrijnig, naar mijn volgfeed en zet alles op gelezen. -> Dit heeft geen effect op die mooie makkelijke balk, aangezien het een halve eeuw kost om dit te processen ofzo… Zelfs als je die posts handmatig leest, door hem daadwerkelijk te openen, blijft het opduiken in de balk. Verder zitten er blogs tussen waarvan ik me afvraag of iemand die heeft opgeslagen of dat het gewoon reclame is…
Ik was al begonnen met mensen ontvolgen, zodat ik alleen hun blogs zie, iets wat ik heel vervelend vind, want ik bén best geïntereseerd in die mensen, alleen niet altijd. Toen las ik het mailtje van bloglovin en dacht dat het aan mij lag en ben ik die mensen maar weer gaan volgen om het verder uit te proberen. Toen bleek dat het toch echt niet aan mij lag, ben ik mensen maar weer gaan ontvolgen. En nu komt het leuke… als je iemand als persoon ontvolgt, dan denkt BL dat je al, echt al, hun blogs wilt volgen. NOU NEE DUS, DAN HAD IK DIE WEL GEVOLGD!! *briest* Verder schijnt het ook niet veel te helpen in je feed… Toen was ik het zat en ben ik een rant gaan typen.

Zo, rant is achter de rug en het is weer veilig om te lezen.
Voor dit weekens stond ingepland om hoofdstuk 3 af te maken. Dit was ingepland met het idee dat ik vorige week hoofdstuk 2 zou hebben gedaan (niet echt) en de week daarvoor hoofdstuk 1 (nope). Maar het is pasen dit weekend, wat betekent dat ik een lang weekend heb. Tijd om wat in te halen!
Zaterdag heb ik hard zitten werken aan hoofdstuk één en ben doorgegaan tot die af was. Ik weet niet of ik er blij mee ben, maar ik moest door anders blijf ik hangen.
Zondag was het tijd om met hoofdstuk twee te beginnen en hopelijk ook hoofdstuk 3 en nog hopelijker (ik vind het een woord, ok) ze allebei ook af te maken.

Zondagen zijn echter lui. Verder ben ik de afgelopen tijd te laat naar bed gegaan waardoor ik op random momenten vond dat het tijd werd voor een power nap. Zeker aangezien ik een uur eerder op moest vandaag, net als heel Nederland. (Ik snap niets van zomertijd, maar ik schijn niet de enige te zijn.)
Het helpt ook niet dat ik constant afgeleid raak en blogposts schrijven vele malen makkelijker lijkt te zijn dan redigeren. (Met een zekere nadruk op ‘lijkt’.) Dit kost ook mega veel tijd, die ik misschien, stiekem, beter aan het redigeren kan besteden.

Dus, ik ben zaterdag hard aan de slag gegaan, om al snel tegen een probleem aan te lopen. Ik had me voorgenomen om aan hoofdstuk twee én drie te werken.
Dan is de vraag, welke hoofdstuk twee en drie? In het oorspronkelijke manuscript bestond hoofdstuk 1 uit een soort proloogachtige scene die ik er in de nieuwe versie gewoon uitgegooid heb. De hoofdstuk één die ik zaterdag heb gedaan is dan ook de oorspronkelijke hoofdstuk twee. Dus, hoofdstuk twee is het oorspronkelijke hoofdstuk 3. Dit klinkt redelijk logisch, maar er is een probleem. Ik wil hoofdstuk drie in tweeën splitsen omdat me dat logischer lijkt. Welke hoofdstuk twee en drie bedoelde ik dan? De oorspronkelijke drie en vier? Of het oorspronkelijke hoofdstuk drie, waar ik mijn nieuwe hoofdstukken twee en drie van maak. Ik kan me niet meer herinneren wat ik ermee bedoelde. Misschien moet ik daar in het vervolg maar wat duidelijker in zijn.

Niet dat het veel uitmaakte om mijn deadline te halen, want geen van tweeën is me gelukt. Ik ben een eind gevorderd, maar niet echt significant genoeg om het af te maken. Dit heeft een aantal redenen. Allereerst is het zo dat ik, zoals boven beschreven, wat verzeilt ben geraakt in bloggen. Verder is het paasweekend en ben ik ook nog wat sociaal geweest. Tot slot bleek dat ik toch nog wat hoofdstuk één dingen te moeten regelen, wat ook tijd innam.

Ik ben benieuwd of ik het nog afkrijg voor het einde van de maand, ik ga mijn best doen.

Blogpost deze week:
  • Een stuk over hoe ik te werk ga als ik personages moet bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.