weekupdate #19

Vorige week was ik heel erg geïnspireerd en gemotiveerd en heb ik mijn korte verhaal afgeschreven. Deze week heb ik die motivatie lekker gehouden. Een deel daarvan is overgekomen vanaf vorige week. Een deel komt van het eurovisie.

Dit behoeft wat uitleg.
Ik was nooit van het eurovisie. Ik vond de pakjes te glitterig en de muziek… gewoon niet mijn ding. Maar een aantal jaar geleden zette iemand in mijn familie de finale op en ik moest toegeven dat het stiekem wel leuk was om te kijken. De truc was om het niet al te serieus te nemen. Ik ben het vorig jaar ook gaan kijken. In je uppie is het een stuk minder leuk, maar gelukkig bestaan er app-groepen.
IMG_20160514_211959704_HDRIk merkte echter wat interessants;
Met het eurovisie open op één scherm houd ik een schem over voor andere dingen. En het blijkt dat ik me best kan focussen op dat scherm als het eurovisie opstaat. Wat dit zegt over het eurovisie laat ik maar even terzijde. Hoe dan ook, vorig jaar kwam ik erachter dat ik me best kan focussen met het eurovisie op en dat resulteerde in het afschrijven het manuscript voor Leren Vliegen, mijn roman.

Dit jaar had dat een dubbel effect.
Ten eerste associeerde ik het eurovisie met motivatie en productiviteit. Dat is best gek, want ik heb deze week nauwelijks geschreven tijdens het eurovisie. Op dinsdag was ik een opdracht aan het maken voor mijn studie, op donderdag was ik te moe om het eurovisie aan te kunnen en heb ik het uitgezet. Op zaterdag heb ik een groot deel van de tijd geblogd. Maar het gevoel bleef.
Het tweede effect was de realisatie dat het nu een jaar geleden is dat ik mijn boek heb afgeschreven en dat ik welgeteld één hoofdstuk heb geredigeerd. Eén hoofdstuk. Dat vond ik toch wel wat magertjes van mezelf, dus ook dat zette me aan het werk. Ik had voor deze maand gepland om ongeveer een zesde van het boek te hebben geredigeerd en om dat waar te maken moet ik toch best nog wel wat opschieten. Als ik dus wat ik moet doen voor het korte verhaal snel afmaak dan kan ik daar weer mee aan de slag.

Ik ben ook erg opgeschoten, maar het bleek toch meer werk dan gedacht.
Dit is een beetje een terugkerend patroon in mijn leven, maar goed. Het schijnt dat niet kunnen inschatten hoeveel tijd iets kost een autistisch dingetje is. So be it. Ik zal mijn best doen mijn maanddoel te gaan halen. Ik zie wel hoe dat lukt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.