weekupdate #3

Mijn stageschool had deze week toetsweek, wat voor mij een gelegenheid is om wat adem te halen. Dat wil niet zeggen dat ik meer tijd heb voor schrijfwerk, want er is nog een hoop andere stuffs te doen, maar wel meer rust om het te doen. Met meer tijd en rust voor mijn studie houdt ik mijn energie meer over voor schrijfactiviteiten.

Helaas heb ik de afgelopen week wel moeten concluderen dat het op dit moment onrealistisch is om op constante basis twee blogposts per week te doen (naast deze weekupdates). Het zou deze week gelukt zijn, maar als ik stage ernaast loop is het gewoon te veel. Ik kan dan beter focussen op één goede blogpost per week en dan nog eens deze weekupdates.
Het zou immers zonde zijn als mijn blogtempo weer verslapt en er weken niets van mij komt, of, nog erger, dat het bloggen over schrijven in de plaats van schrijven komt. Dus ik mik op één blogpost per week, bijvoorbeeld op woensdag.

Wat betreft het schrijfwerk deze week, want daar gaat het natuurlijk om, was ik halverwege tot de conclusie gekomen dat ik iets meer moet doen om mijn doel te bereiken voor deze maand. Ik begon deze maand met één derde van mijn manuscript en afgelopen woensdag was ik de helft gepasseerd. Als ik drie weken doe  over één zesde van mijn manuscript dan komt het de komende tijd niet af. Dus ik heb mezelf even dwingend toegesproken. Mijn voornemen om elke dag een halfuurtje aan schrijven te doen moet ik echt zien op te pikken en vasthouden.
Dat eerste deel is in ieder geval al gelukt. Nadat ik die realisatie had gedaan heb ik heel braaf elke dag wat aan mijn tijdlijn gedaan. Of dat aan de realisatie lag of omdat ik even wat beter in mijn vel zit, zou ik niet durven te zeggen.
Ik heb hier en daar des avonds nog wat gedaan en zaterdag ben ik in de bieb gaan zitten om te werken. Dat is lekker rustig zonder afleiding (los van die boeken dan), maar zonder de consumptieverplichting die je in cafés hebt. Ik ben in de bibliotheek heel erg opgeschoten en ik begon het idee te krijgen dat ik misschien…
Zondag nog even op het KOG gaan zitten, voor niet Leidenaren: dit is de rechtenfaculteit, en heb de tijdlijn afgemaakt.

Dat betekent dat ik nu een week voor op schema loop, maar dat komt me stiekem wel goed uit, want volgende week is het waarschijnlijk bijzonder druk.
(Aan de andere kant wil ik mijn mooie ritme niet verliezen. Maar jullie horen hier volgende week nog wel over.)

Blogpost deze week:
  • Een verhandeling over mijn opleiding in verband met mijn schrijfwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.