weekupdate #6

Er is weer een week voorbij, maar mijn blogtempo wil er maar niet inkomen. Daar moet ik toch eens iets op vinden… Mijn voornemen om elke dag te bloggen/schrijven is jammerlijk ten gronde gegaan. (Maar we geven niet op.)
Mijn schrijftempo zit er wat meer in, wat op zich dan weer wel ok is. Het gaat immers om de uiteindelijk schrijfactiviteit, al had ik het leuk gevonden om daar wat meer over te delen. Maar ook hier valt winst te behalen.

Het nare is dat de winst die ik behaal voornamelijk naar mijn studie gaat, want die moet eigenlijk wel af voor het einde van dit schooljaar. Wat ik dan nog over heb mag naar mijn schrijfwerk en (misschien in mindere mate) mijn blogwerk. Er blijft echter niet zoveel over helaas. Ik bevind me in een soort eeuwigdurende strijd tussen zoveel mogelijk doen en niet te ver gaan. Het zou mooi zijn als deze twee kanten leerden samenwerken zodat ik een mooie balans vind.

IMG_20160214_221754927_HDRIk heb een deel van mijn schrijfwerk in kwartiertjes rust gedaan gekregen. Ik ben nog steeds, of misschien alweer, bezig met de tijdlijn van mijn verhaal. Er valt altijd meer aan te vullen of op te merken of… Misschien moet ik daar eens mee stoppen en gewoon ‘met de flow meegaan’. Het komt vanzelf wel als ik ga redigeren.
Er zijn echter nog een aantal punten waarop ik echt veel aanmerkingen heb, of punten in het verhaal waar gewoon nog een hele hoop bij moet, of waar ik gewoon eigenlijk de andere kant langs moet. Al met al wordt het een hoop gepriegel.
Ook belangrijk zijn de stukken die zich buiten het zicht van de hoofdpersoon afspelen. Daar moet ik iets mee, daar moet ik (nog steeds) tijdlijnen voor maken.

Ik heb wel besloten om het boek (voor mezelf) in 3en onder te delen. Dat betekent eigenlijk niet zoveel voor het eindresultaat, maar ik vind het nu prettig om in die drie delen te denken. Het helpt me met het verhaal te ordenen. En er zitten ook op twee plekken waar het in principe mogelijk is om ff een rust in te lassen, dus de onderverdeling voelt natuurlijk.
Het bracht me wel op een nieuwe moeilijkheid. Ik heb ondertussen een kopie gemaakt van het oorspronkelijke project zodat ik dingen fors stuk kan maken zonder dat het voor eeuwig kapot gaat. Ik heb de drie delen in de file gezet. En dan? Ik moet (volgens mijn eigen planning) deze maand ook beschrijvingen afmaken van scenes, maar hoe ga ik daarin te werk? Sommige scenes moeten omgedraaid worden, dat is nog wel prima. Andere scenens moeten opnieuw omdat ik heb besloten om daar toch via een andere weg ergens te komen, of zelfs helemaal een nieuwe weg in te slaan. Wat doe ik met die scenes? En hoe zorg ik ervoor dat ik niet teveel ga herschrijven of helemaal zoek raak in wat ik wel of niet moet doen? Mijn hoofd duizelt een beetje.

Oh well… Ik kom er wel uit als ik eenmaal met dat deel aan de slag ga…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.